Elektrik Elektronik Teknolojisi

Elektrik Elektronik Teknolojileri Alan Tanıtım Videosu indirmek için Tıklayınız.

ALAN HAKKINDA GENEL TANIM

Bu faaliyet ile Elektrik- Elektronik alanı altında yer alan meslekleri tanıyabileceksiniz.   Meslek seçimi, bir kimsenin, çeşitli meslekler arasından en iyi yapabileceğini düşündüğü faaliyetleri içeren ve kendisine en üst düzeyde doyum sağlayacağına inandığı bir mesleğe yönelmesidir.   Her mesleğin bir alt yapısı olmalı ve kişi yapabileceği; başarabileceğine inandığı mesleği seçmeli. Kişi iyice düşünmeden doğru bir seçim yapmazsa sonunda hayal kırıklığı mutsuzluk ve başarısızlıklarla karşılaşabilir.Elektrik bölümünde okumak isteyen öğrencilerin sayısal derslerinin iyi, mesleğe ilgisi    olan ve seven öğrenciler olmalı.

ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEGİ

Elektrik-Elektronik alanı bugün diğer tüm alanları geliştiren, temel ve üretken bir sanayiye dönüşmüş durumdadır.Bu alan, ürün ve teknoloji ömürlerinin giderek kısaldığı , hızlı değişen, dinamik bir alandır. Alanın bu özellikleri AR-GE araştırmalarının ve nitelikli personel istihdamının önemini artırmaktadır. Bu programlarda meslek yüksek okuluna devam eden öğrenciler, öğrenim süreleri sonunda girecekleri Dikey Geçiş Sınavı ile belirlenen kontenjandan faydalanarak lisans programlarına geçiş yapabilirler. Lisans öğrenimine başlama hakkını elde eden öğrencilere üniversiteleri tarafından Lisans Öğrenimine Hazırlık Programı uygulanır.

Yayın: 18.02.2015 - Güncelleme: 18.06.2020 23:11 - Görüntülenme: 3937